Επάνω...

Υποκλοπές της NSA χωρίς σύνδεση στο Ιντερνετ

Μυστική τεχνολογία φέρεται να έχει αναπτύξει η αμερικανική NSA, που επιτρέπει την παρακολούθηση υπολογιστών χωρίς αυτοί να έχουν συνδεθεί στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με την αποκάλυψη των «Τάιμς της Νέας Υόρκης», η NSA έχει τοποθετήσει τις συσκευές αυτές σε 100.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας στην υπηρεσία δίοδο για την πραγματοποίηση διαδικτυακών επιθέσεων. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η NSA χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Quantum ήδη από το 2008. Το λογισμικό αυτό αξιοποιεί ραδιοφωνικά κύματα, τα οποία εκπέμπονται από μικροσκοπικά ολοκληρωμένα κυκλώματα, παράνομα ενσωματωμένα στις μητρικές πλακέτες των υπολογιστών.

Ypoklopes-nsa.jpg

Πηγή της υπηρεσίας, που θέλησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, είπε στους «Τάιμς» ότι η τεχνολογία αυτή προσφέρει λύση στο ακανθώδες πρόβλημα της πρόσβασης σε «σκληρούς» υπολογιστές, απομονωμένους δηλαδή από το Ιντερνετ για λόγους ασφαλείας. Η NSA και το αμερικανικό Πεντάγωνο φέρεται να έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή εναντίον του κινεζικού στρατού, ύστερα από επιθέσεις του κατά αμερικανικών εταιρικών στόχων. Το πρόγραμμα, όμως, έχει χρησιμοποιηθεί και εναντίον ρωσικών στρατιωτικών δικτύων, της μεξικανικής αστυνομίας και εμπορικών θεσμών της Ε.Ε. Εξίσου ανησυχητικές για την αμερικανική διπλωματία είναι και οι αποκαλύψεις ότι το πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε εναντίον συμμάχων των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, όπως το Πακιστάν, η Σαουδική Αραβία και η Ινδία.

[via]

 

Σημαντικα Νεα

Ποιά είναι η άποψη της "Διάκρισης" για τα προγράμματα ΕΣΠΑ και ποιοί οι τρόποι συνεργασίας με εμάς για αυτά;

espa faqΠολλά ακούγονται γύρω από τα προγράμματα ΕΣΠΑ τα οποία άνοιξαν ή ανοίγουν για τους ιδώτες επαγγελματίες τους άνεργους που θέλουν να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση ή και τις ίδιες τις επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες.Πόσα από αυτά έχουν σχέση με την πραγματικότητα; Εδώ υπάρχει ένας βασικός οδηγός για το πως ένας επαγγελματίας -επιχειρηματίας πρέπει να κινηθεί για να επιδοτηθεί από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

 

 

 

Ypoklopes-nsaΥποκλοπές της NSA χωρίς σύνδεση στο Ιντερνετ

Μυστική τεχνολογία φέρεται να έχει αναπτύξει η αμερικανική NSA, που επιτρέπει την παρακολούθηση υπολογιστών χωρίς αυτοί να έχουν συνδεθεί στο Διαδίκτυο.

 

 

 

Το FBI μπορεί να ανοίξει την κάμερα του υπολογιστή σου

 FBI έχει στην κατοχή του ειδικό λογισμικό το οποίο είναι σε θέση να ενεργοποιεί κρυφά την webcam φορητών υπολογιστών από απόσταση