Επάνω...

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ;

What-is-organizational-change-1.pngΜπορεί να είναι αποτέλεσμα συγχώνευσης, μπορεί εξαιτίας των αναγκών της αγοράς. Οι σημαντικές οργανωτικές αλλαγές είναι μια από τις δυσκολότερες στρατηγικές για εφαρμογή. Τυπικά, η έννοια των οργανωτικών αλλαγών μιας επιχείρησης αναφέρεται στις ευρείας κλίμακας αλλαγές, σε αντίθεση με τις μικρότερες όπως η προσθήκη νέου προσωπικού, αλλαγή του προγράμματος κτλ. Παραδείγματα ευρείας κλίμακας αλλαγών μπορεί να περιλαμβάνουν, αλλαγή στην αποστολή της επιχείρησης, αναδιάρθρωση των λειτουργιών της  π.χ. αναδιάρθρωση αυτοδιοικούμενων ομάδων, νέες τεχνολογίες, συγχωνεύσεις, μεγάλες συνεργασίες, επεκτάσεις, νέα προγράμματα όπως Διαχείριση Ολικής Ποιότητας (TQM), ανασχεδιασμοί, κτλ. Μερικοί ειδικοί αναφέρονται σε οργανωτικές μεταμορφώσεις. Συχνά αυτός ο όρος καθορίζει μια θεμελιώδη και δραστική επανατοποθέτηση του τρόπου που η επιχείρηση λειτουργεί.

 ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ;

Οι αλλαγές δεν πρέπει να γίνονται μόνο και μόνο για τις αλλαγές – είναι μια στρατηγική για την πραγματοποίηση μερικών γενικών στόχων. Συνήθως οι οργανωτικές αλλαγές προκαλούνται από εξωτερικές δυνάμεις, πχ σημαντική περικοπή χρηματοδότησης, ανταπόκριση σε βασικές μεγάλες αγορές / πελάτες, ανάγκη για δραματική αύξηση στην παραγωγή / υπηρεσίες, κτλ. Τυπικά, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι πρέπει να δεχθούν τις ευρείας κλίμακας οργανωτικές αλλαγές και να αναπτυχθούν σε ένα διαφορετικό επίπεδο στον κύκλο ζωής τους πχ από ένα έντονο αντιδραστικό επιχειρηματικό οργανισμό σε μια πιο σταθερή και καλά σχεδιασμένη ανάπτυξη. Η μετάβαση για ένα νέο διευθυντικό στέλεχος μπορεί να προκαλέσει αλλαγές ευρείας κλίμακας όταν η καινούργια και διαφορετική προσωπικότητά του διαποτίζει ολόκληρη την επιχείρηση.

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

 1. Σκεφτείτε τη χρησιμοποίηση ενός συμβούλου. Βεβαιωθείτε ότι ο σύμβουλος είναι έμπειρος στις ευρείας κλίμακας οργανωτικές αλλαγές. Ζητήστε να δείτε συστάσεις και ελέγξτε τις.

 2. Συζητήστε τη πιθανή ανάγκη για αλλαγή. Συζητήστε το τι κάνετε για αυτό. Συζητήστε  τι έχετε κάνει και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα .

 3. Πάρτε όσες πληροφορίες είναι δυνατό από τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένου του ποια νομίζουν ότι είναι τα προβλήματα και το τι πρέπει να γίνει για να λυθούν. Αν είναι δυνατό, συνεργαστείτε με μια ομάδα υπαλλήλων για τη διαχείριση της αλλαγής.

 4. Μην παγιδευτείτε και κάνετε αλλαγές μόνο για να κάνετε αλλαγές. Να ξέρετε γιατί κάνετε τις αλλαγές. Ποιος είναι ο στόχος ή στόχοι που ελπίζετε να πετύχετε;

 5. Σχεδιάστε την αλλαγή. Το πώς σχεδιάζετε την επίτευξη των στόχων, τι θα χρειαστείτε για αυτό, πόσο θα διαρκέσει και πως θα καταλάβετε ότι οι στόχοι έχουν επιτευχτεί ή όχι;

 6. Εστιάστε στο συντονισμό των τμημάτων/προγραμμάτων στην επιχείρησή σας, και όχι σε κάθε τμήμα μόνο του. Ορίστε κάποιο επικεφαλή στο σχέδιο.

 7. Αναθέστε αποφάσεις σε εργαζόμενους όσο το δυνατό περισσότερο. Αυτό περιλαμβάνει την ανάθεση δικαιοδοσίας και ευθύνης για να γίνει η δουλειά. Όσο το δυνατό περισσότερο, αφήστε τους να αποφασίσουν πως θα εκτελέσουν το πρόγραμμα.

 8. Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη! Θα χρειαστεί περισσότερο από όσο νομίζετε.

 9. Να διατηρήσετε τη προοπτική. Εστιάστε στην εκπλήρωση των αναγκών των καταναλωτών σας ή των πελατών σας.

 10. Φροντίστε τον εαυτό σας πρώτα. Οι ευρείας κλίμακας αλλαγές μπορεί να είναι πολύ αγχωτικές.

 11. Μην προσπαθείτε να ελέγξετε την αλλαγή, αλλά καλύτερα να την περιμένετε και να τη διαχειριστείτε.

 12. Συμπεριλάβετε ένα τέλος στο σχέδιο. Αναγνωρίστε και γιορτάστε τα επιτεύγματα σας.

 13. Διαβάστε μερικές πηγές σχετικά με τις οργανωτικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου νέων μορφών και δομών.

 
 

Σημαντικα Νεα

Τι πρέπει να κάνει ένας manager ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για την επιχείρησή του

 

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η θέση της επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Η διοίκηση -  management μιας επιχείρησης έχει προκλήσεις...  

 

 

 

Ypoklopes-nsaΥποκλοπές της NSA χωρίς σύνδεση στο Ιντερνετ

Μυστική τεχνολογία φέρεται να έχει αναπτύξει η αμερικανική NSA, που επιτρέπει την παρακολούθηση υπολογιστών χωρίς αυτοί να έχουν συνδεθεί στο Διαδίκτυο.

 

 

 

Το FBI μπορεί να ανοίξει την κάμερα του υπολογιστή σου

 FBI έχει στην κατοχή του ειδικό λογισμικό το οποίο είναι σε θέση να ενεργοποιεί κρυφά την webcam φορητών υπολογιστών από απόσταση