Επάνω...

SIC Αποτελέσματα για Ελλάδα

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου είναι μια πραγματική εικόνα των ικανοτήτων των Διευθυντών στην Ελλάδα. Αν συγκριθούν τα αποτελέσματα με άλλους Διευθυντές στην Ευρώπη που συμμετείχαν στην έρευνα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι Διευθυντές στην Ελλάδα σε γενικές γραμμές είναι πάνω από το μέσο όρο στις περισσότερες περιπτώσεις.

Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν το πώς οι Διευθυντές από τη Μεσόγειο σκέφτονται και ενεργούν εν συγκρίσει με τους Διευθυντές από τη Βόρεια Ευρώπη και τη Λιθουανία. Η ομαδοποίηση είναι σε συμφωνία με έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν.

Τα αποτελέσματα για την Ελλάδα δεν δείχνουν καμία σημαντική διαφορά από τις άλλες χώρες πράγμα που τονίζει ότι οι Διευθυντές στην Ελλάδα είναι πολλοί διαφορετικοί. Η Ελλάδα ηγείται σε περιοχές όπως δραστηριότητες ικανοτήτων, εμπάθεια (που είναι πολιτισμικό), επικοινωνία και πρωτοβουλία. Η εξήγηση για αυτά τα αποτελέσματα βρίσκεται στη διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων και τις ιδιότητες που αλλάζουν προς την εργασία.

Κομμάτι

Πραγματικά Σημαντικό;

Πόσο συχνά γίνεται;

Μ.Ο.· (Ύπαρξη οράματος)

2,49

2,27

Μ.Ο.· (Διάθεση για αλλαγές)

3,17

2,88

Μ.Ο.· (Καινοτομία)

3,59

3,29

Μ.Ο.· (Λήψη Αποφάσεων)

3,93

3,72

VID (Έμπνευση παρακίνησης)

2,75

2,53

Μ.Ο. (Πρωτοβουλία)

3,38

3,13

Μ.Ο.· (Εμπάθεια)

3,71

3,49

Μ.Ο.· (Αυτό- παρουσίαση)

3,91

3,82

Μ.Ο. (Αναζήτηση στόχων)

2,93

2,93

Μ.Ο. (Διαχείριση Ικανοτήτων )

3,52

3,52

Μ.Ο. (Μάθηση, Βελτίωηση)

3,90

3,90

Μ.Ο. (Διαχείριση Γνώσεων)

2,62

2,45

Μ.Ο. (Ομαδική Εργασία)

3,29

3,09

Μ.Ο. ( Επικοινωνία)

3,68

3,59

Μ.Ο. (Διαχείριση Συγκρούσεων)

3,96

3,89

Ο παραπάνω πίνακας συνοψίζει τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων στην Ελλάδα, ο σημαντικός παράγοντας που καθορίζουμε από αυτά τα αποτελέσματα είναι υπάρχει πολύ μικρή διαφορά από αυτό που οι Διευθυντές πιστεύουν ότι είναι σημαντικό εν συγκρίσει με το πραγματικό.

Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες Διευθυντές αποτυγχάνουν/δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα που ακολουθούν (από το χαμηλότερο στο υψηλότερο).

  • Ύπαρξη οράματος
  • Διαχείριση γνώσεων
  • Έμπνευση παρακίνησης
  • Διάθεση για αλλαγές
  • Αναζήτηση στόχων

Αυτή είναι πολιτισμική σκοπιά όπου η λογική είναι «το αύριο είναι μια διαφορετική μέρα», και νομίζουμε ότι οι Έλληνες έχουν τελειοποιήσει το Ακριβώς στη ώρα του. Η διαχείριση γνώσεων είναι ο τομέας που οι Έλληνες διευθυντές αποτυγχάνουν οικτρά, που δεν είναι μόνο για του Έλληνες διευθυντές μόνο αλλά για την Ελλάδα σαν οικονομία που είναι πίσω από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και αυτό αντικατοπτρίζεται σε αυτά τα αποτελέσματα, η Ελληνική κυβέρνηση κατευθύνεται στη βελτίωση των ικανοτήτων τεχνολογίας και πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλη την Ελλάδα, που θα έχει αντίκτυπο στη Διαχείριση γνώσεων και μεταφορά γνώσεων, που αυτή τη στιγμή δεν είναι όλα διαθέσιμα.

Συγκεντρωτικά, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι στην Ελλάδα οι διευθυντές και οι εταιρίες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, από όταν η Ελλάδα εισήρθε στην Ευρωπαϊκή ¨Ένωση και από την ανάγκη εναρμόνισης με τους κανονισμούς ή για να παραμείνει ανταγωνιστική πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο. Νέοι Διευθυντές που μπαίνουν στην αγορά εργασίας αντιλαμβάνονται ότι 30 χρόνια εμπειρίας στην εργασία δεν σε καθιστούν καλύτερο ή ποιο ικανό διευθυντή αλλά μόνο διευθυντή με 30 χρόνια εμπειρία.

Τα αποτελέσματα είναι ευχάριστα αλλά οι διευθυντές στην Ελλάδα πρέπει να ρίξουν μια καλή ματιά σε αυτά τα αποτελέσματα και να δουν πώς να βελτιωθούν ειδικά στους τομείς που αναφέρθηκαν πριν.

Κατηγοριοποίηση του SIC

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω οι διευθυντές στην Ελλάδα ομαδοποιούνται με αυτούς της Νοτίου Μεσογείου όπως Ισπανία, Πορτογαλία και Βουλγαρία. Αυτό είναι σε συμφωνία με τις σκέψεις που εκφράστηκαν νωρίτερα ότι οι διευθυντές από την Νότιο Μεσόγειο σκέφτονται, ενεργούν και εργάζονται με όμοιους τρόπους. Οι διευθυντές θέλουν να εργάζονται ομαδικά και τους αρέσει η ασφάλεια στην εργασία και λαμβάνουν αποφάσεις που είναι δημοφιλείς αντί για στρατηγικές, οι Έλληνες διευθυντές εκμεταλλεύονται το φιλότιμο που στην πράξη σημαίνει χρησιμοποιούν τη ευσυνειδησία και περηφάνια στην εργασία αντί άλλων μέσων.

Ανάλυση Αποτελεσμάτων για την Ελλάδα

Σημαντικα Νεα

Τι πρέπει να κάνει ένας manager ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για την επιχείρησή του

 

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η θέση της επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Η διοίκηση -  management μιας επιχείρησης έχει προκλήσεις...  

 

 

 

Ypoklopes-nsaΥποκλοπές της NSA χωρίς σύνδεση στο Ιντερνετ

Μυστική τεχνολογία φέρεται να έχει αναπτύξει η αμερικανική NSA, που επιτρέπει την παρακολούθηση υπολογιστών χωρίς αυτοί να έχουν συνδεθεί στο Διαδίκτυο.

 

 

 

Το FBI μπορεί να ανοίξει την κάμερα του υπολογιστή σου

 FBI έχει στην κατοχή του ειδικό λογισμικό το οποίο είναι σε θέση να ενεργοποιεί κρυφά την webcam φορητών υπολογιστών από απόσταση