Επάνω...

VUPA Συνέδριο

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2007 στο ξενοδοχεία Ατλαντίς στο Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα. Έγινε με πρόσκληση των συμμετεχόντων με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημότες, εργαζόμενοι στους Δήμους και οι εκπαιδευόμενοι. Στο συνέδριο τα μέσα ενημέρωσης είχαν προσκληθεί από όλη την Κρήτη. Γράφτηκε ένα άρθρο για το συνέδριο που εξηγούσε το πρόγραμμα VUPA, τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε και τα αποτελέσματα του προγράμματος. Τα μέσα ενημέρωσης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διάδοση του προγράμματος και τις εφαρμογές της μεθόδου και σε άλλους τομείς που είναι κοντινοί με τους Εργαζόμενους στους Δήμους και σε εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Ο κύριος σκοπός του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τη νέα πρωτοβουλία εκπαίδευσης και τις νέες μεθόδους που εφαρμόζονται στους Δήμους της Ελλάδος. Το συνέδριο ξεκίνησε με σύντομες ομιλίες όλων των Αντιδημάρχων (4 τέσσερις). Υπήρξε μια εισαγωγή για τη σημασία της εκπαίδευσης στους δήμους σήμερα και για την ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων των δήμων για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες.Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, υπεύθυνος για την διαχείριση των ανθρώπινων πόρων στο Δήμο Ηρακλείου (1800 εργαζόμενοι) εξήγησε της «ασθένειες» και τα προβλήματα της διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων. Μετά από μια σύντομη περιγραφή των αιτιών δημιουργίας του προβλήματος εξήγησε τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν στο συγκεκριμένο τομέα.· Η κεντρική κυβέρνηση και οι περιορισμοί που θέτει για τη διαχείριση των εργαζομένων είναι ένα θέμα. Ένα άλλο θέμα είναι η μονιμότητα των υπαλλήλων και η τάση που έχουν ορισμένοι να τεμπελιάζουν. Ο αντιδήμαρχος εξήγησε τους τρόπους που ο Δήμος προσπαθεί να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα. Ένας τρόπος είναι η εφαρμογή του συστήματος ISO-9000 στο δήμο. Υποστηρίζεται ότι η ποιότητα στις υπηρεσίες προς τους πολίτες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες των υπαλλήλων θα δώσει την ώθηση για καλύτερες και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες.Μετά από· τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ηρακλείου, το λόγο πήρε το Κ. Ζαχαρίας Χατζάκης Γενικός Διευθυντής στη Διάκριση. Εξήγησε τα θέματα για την ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων στο δημόσιο τομέα δημιουργούν μια τάση οπισθοδρόμησης για όλη τη χώρα. Είναι γνωστή η σπουδαιότητα της αποτελεσματικότητας και επάρκειας του δημόσιου τομέα για την αποτελεσματικότητα και επάρκεια όλης της χώρας (και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα). Εξήγησε ότι η ανάλυση αναγκών που εφαρμόστηκε στο VUPA έδειξε τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης σε διοικητικές ικανότητες για όλο το δημόσιο τομέα. Η απουσία προηγούμενων γνώσεων των δημοσίων λειτουργών βασίζεται σε δύο λόγους.

  • Στις μεγάλες διαφορές στο υπόβαθρο των δημοσίων λειτουργών και σε επίπεδο γνώσεων αλλά και σε επίπεδο εκπαίδευσης.
  • Στην απουσία του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος εκπαίδευσης σχετικά με την συνεργασία με άλλους σε όλα τα εκπαιδευτικά επίπεδα.
Για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω υπήρχε μια τεράστια ανάγκη για το πρόγραμμα VUPA και την εφαρμογή του. Οπότε ο Κ Χατζάκης εξήγησε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της εκπαίδευσης που στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν λόγω των καινοτόμων χαρακτηριστικών. Ο ομιλητής εξήγησε τη διαδικασία αναλυτικά, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.Στην συνέχεια υπήρχε μια εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υπαλλήλων των δήμων και των ομιλητών για την σημασία της επέκτασης τέτοιων πρωτοβουλιών. Ο ρυθμός αφομοίωσης τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αρκετά μικρός λόγο της αδυναμίας αντικατάστασης των υπαλλήλων ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα. Οπότε ο βραχυπρόθεσμος περιορισμός της απουσίας των υπαλλήλων από τις υπηρεσίες δημιουργεί προβλήματα στο μεσοπρόθεσμο στόχο της ανάπτυξης των ανθρωπίνων πόρων εντός των δήμων.Το τελικό μέρος τους συνεδρίου ήταν η παράδοση των πιστοποιητικών στους συμμετέχοντες στο πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης από τους Αντιδημάρχους και τον Κ. Χατζάκη.

Σημαντικα Νεα

Τι πρέπει να κάνει ένας manager ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για την επιχείρησή του

 

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η θέση της επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Η διοίκηση -  management μιας επιχείρησης έχει προκλήσεις...  

 

 

 

Ypoklopes-nsaΥποκλοπές της NSA χωρίς σύνδεση στο Ιντερνετ

Μυστική τεχνολογία φέρεται να έχει αναπτύξει η αμερικανική NSA, που επιτρέπει την παρακολούθηση υπολογιστών χωρίς αυτοί να έχουν συνδεθεί στο Διαδίκτυο.

 

 

 

Το FBI μπορεί να ανοίξει την κάμερα του υπολογιστή σου

 FBI έχει στην κατοχή του ειδικό λογισμικό το οποίο είναι σε θέση να ενεργοποιεί κρυφά την webcam φορητών υπολογιστών από απόσταση