Επάνω...

SIC Ανάλυση Αποτελεσμάτων για την Ελλάδα

SIC Ανάλυση Αποτελεσμάτων για την Ελλάδα

Κατά αρχή παρατηρούμε μια συμφωνία απόψεων μεταξύ των Διευθυντών και των Εργαζομένων στην Ελλάδα όπως και στην Ιταλία. Αυτό γιατί:

 •  Οι διευθυντές είναι πρώην εργαζόμενοι. Έχουν φιλικές σχέσεις με τους εργαζόμενους και παρόμοιο τρόπο σκέψεις.
 • Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι μικρές – πολύ μικρές εταιρίες έτσι οι διαφορές μεταξύ των Διευθυντών και των Εργαζομένων δεν είναι πάντα ορατές.

Υπάρχει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής.

 • Αυτό εξηγεί γιατί οι επιχειρήσεις δεν έχουν παραδόσεις για κοινωνικές δραστηριότητες.
 • Και ούτε οι Διευθυντές ούτε οι Εργαζόμενοι θα ήθελαν να υπάρχουν καθώς θα λαμβάνονταν σαν μέρος της δουλειάς τους.

Επίσημες και ανεπίσημες συζητήσεις συμβαίνουν στις επιχειρήσεις, όπου συζητούνται και προσωπικά και επαγγελματικά θέματα.

 • Οι γνώμη των εργαζομένων ρωτάτε και αισθάνονται ελεύθεροι να προτείνουν αλλά η τελική απόφαση λαμβάνεται από τους διευθυντές.
 • Στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι συνηθισμένο για τους διευθυντές να έχουν φιλικές σχέσεις· με τους εργαζόμενους και να συζητούν προσωπικά θέματα.

Ο προσανατολισμός στην εργασία είναι καθοριστικός για τους διευθυντές.

 • Αναγνωρίζουν ότι προσανατολίζοντας τη ζωή τους στην εργασία, η προσωπική τους ζωή θα υποφέρει και δεν θα περνούν αρκετό χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά τους ή για να βελτιώσουν τις ατομικές τους ικανότητες.

Οι εργαζόμενοι αισθάνονται τη φροντίδα της επιχείρησης.

 • Αυτό είναι αποτέλεσμα των ανεπίσημων συζητήσεων στην επιχείρηση.
 • Αλλά δεν επαινούνται για την καλή εκπλήρωση των εργασιών και οι Διευθυντές συμφωνούν ότι δεν επαινούν τους εργαζόμενους.

Οι Διευθυντές θέλουν να έχουν τον έλεγχο των εργασιών που γίνονται στην επιχείρηση.

 • Πιστεύουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει σωστά η δουλειά.
 •  Οι εργαζόμενοι από την άλλη μεριά αισθάνονται ότι είναι ικανοί να λύσουν προβλήματα της επιχείρησης και μερικές φορές το κάνουν χωρίς να ενημερώσουν τους Διευθυντές.
 • Υπάρχει επίσης και μια διχογνωμία σχετικά με την ποιότητα της δουλειάς. Οι Διευθυντές δηλώνουν ότι η ποιότητα της δουλειάς και τα αποτελέσματα· είναι καλύτερα όταν οι διαδικασίες είναι υπό έλεγχο και οι εργαζόμενοι ότι θέλουν περισσότερη ευελιξία με τις διαδικασίες.

Οι εργαζόμενοι αξιολογούνται ανάλογα με τα προσόντα τους και όχι ανάλογα με τα αποτελέσματα της εργασίας τους και είναι πρόθυμοι να εργαστούν σε ομάδα περισσότερο από ότι πιστεύουν οι διευθυντές. Και αν και η αξιολόγηση των εργαζομένων βασίζεται στα προσόντα τους και δεν επαινούνται για τη σωστή εκπλήρωση των εργασιών εκτιμούν τη δουλειά τους περισσότερο από τις προσωπικές ανάγκες τους, την οικογένεια και σπαταλούν μέρος τους ελεύθερου χρόνο τους για να ολοκληρώσουν μια εργασία.

Στην Ελλάδα υπάρχει ξεκάθαρος προσανατολισμός στην τυπικότητα.

 • Οι εργασίες των εργαζομένων είναι ξεκάθαρα ορισμένες και η θέση που κατέχουν στην επιχείρηση είναι καθοριστικής σημασίας στη λήψη αποφάσεων αλλά η ροή των πληροφοριών δεν έχει καθοριστεί επίσημα.
 •  Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεργάζονται με τους εργαζόμενους από άλλα τμήματα για την επίλυση προβλημάτων ή ότι δεν είναι πρόθυμοι να αναλάβουν εργασίες που δεν είναι στο τομέα ευθύνης τους.

Υπάρχει ένας σαφής προσανατολισμός τους παράγοντες υγιεινής όπως και σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα εκτός από την Ιταλία.

 • Ο ποιο σημαντικός παράγοντας παρακίνησης είναι ο μισθός/αμοιβές και στη συνέχεια η κοινωνική ασφάλεια/σιγουριά και οι καλές συνθήκες εργασίας.

Απαιτήσεις για τους Διευθυντές (από την πλευρά των εργαζομένων)

Οι εργαζόμενοι υποτιμούν την ικανότητα λήψεις αποφάσεων και εκτέλεσης διοικητικών καθηκόντων που είναι κοινό για όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα εκτός από την Αυστρία.

 

Το ψηφιακό είναι...φυσικό

Τροφή για ... σκέψεις

Σημαντικα Νεα

Τι πρέπει να κάνει ένας manager ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για την επιχείρησή του

 

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η θέση της επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Η διοίκηση -  management μιας επιχείρησης έχει προκλήσεις...  

 

 

 

Ypoklopes-nsaΥποκλοπές της NSA χωρίς σύνδεση στο Ιντερνετ

Μυστική τεχνολογία φέρεται να έχει αναπτύξει η αμερικανική NSA, που επιτρέπει την παρακολούθηση υπολογιστών χωρίς αυτοί να έχουν συνδεθεί στο Διαδίκτυο.

 

 

 

Το FBI μπορεί να ανοίξει την κάμερα του υπολογιστή σου

 FBI έχει στην κατοχή του ειδικό λογισμικό το οποίο είναι σε θέση να ενεργοποιεί κρυφά την webcam φορητών υπολογιστών από απόσταση