Επάνω...

VUPA

Το πρόγραμμα VUPA απευθύνεται σε διοικητικά στελέχη – προϊσταμένους που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημόσια διοίκηση ειδικά όταν η θέση τους απαιτεί ειδικές ικανότητες, επαγγελματική ποιότητα και σχετική εργασιακή εμπειρία. Η επαγγελματική αυτή ομάδα ομόφωνα εκφράζει την επιθυμία για διαρκή εκπαίδευση και συμπληρωματική μάθηση.

Το πρόγραμμα VUPA θα συνδυάσει εξ αποστάσεως μεθοδολογίες εκπαίδευσης (διδασκαλία on-line, και/ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία) και δραστηριότητες της κλασσικής εκπαίδευσης (ειδικά την ατομική ηλεκτρονική συμβουλή που παρέχεται από ειδικούς στους συγκεκριμένους τομείς που θα έχουν τη θέση του συμβούλου).

Για να επιτύχουν οι στόχοι του VUPA, το πρόγραμμα αποτελείται από την προκαταρτική φάση, την προετοιμασία του υλικού, και τις φάσεις δοκιμής και βελτίωσης.

Το προκαταρτικό στάδιο θα επηρεάσει με λεπτομερή καθορισμό των ρόλων και των εργασιών όλων των μερών που εμπλέκονται, τη μεθοδολογία του ερωτηματολογίου (που θα συμπληρωθεί από τις μονάδες δημόσιας διοίκησης που βρίσκονται σε επιλεγμένες περιοχές στις χώρες των συνεργατών του προγράμματος). Ακόμα η έρευνα θα λειτουργήσει σαν πληροφορία στη φάση ανάπτυξης του περιεχομένου της εκπαίδευσης και της μεθοδολογίας.

Η δεύτερη φάση εστιάζει στην προετοιμασία του ηλεκτρονικού υλικού εκπαίδευσης βασισμένο στις ανάγκες της ομάδας στόχου. Αναμένεται ότι λόγο της ειδικής φύσης των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των δημόσιων λειτουργών, το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα βασίζεται στα προβλήματα που δημιουργούνται από την πολυπλοκότητα των νομικών κανονισμών και/ή των συνεχώς μεταβαλλόμενων οικονομικών συνθηκών. Από αυτή τη σκοπιά το εκπαιδευτικό περιεχόμενο της σχεδίασης, θα βρίσκεται υπό διαρκή αναβάθμιση και βελτίωση σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της ομάδας στόχου. Τα υλικά του περιεχομένου θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και υποχρεωτικά θα μεταφραστούν και στα Αγγλικά.

Κατά τη διάρκεια της φάσης των δοκιμών το εκπαιδευτικό περιεχόμενο θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στη πράξη. Όλοι οι συνεργάτες θα δοκιμάσουν το εκπαιδευτικό περιεχόμενο ανάμεσα στις μονάδες της δημόσιας διοίκησης, προσφέροντας πρόσβαση στο VUPA από την ιστοσελίδα τους. Στην περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για αλλαγές του VUPA από τη φάση της δοκιμής, παρέχεται το στάδιο της βελτίωσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα VUPA και η ιδέα των προγραμμάτων Leonardo da Vinci θα δημοσιοποιηθεί με διάφορα εργαλεία και μέσα σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Συνέδριο

Συνεργάτες

Συνεργάτες του προγράμματος

 
 

Σημαντικα Νεα

Τι πρέπει να κάνει ένας manager ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για την επιχείρησή του

 

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η θέση της επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Η διοίκηση -  management μιας επιχείρησης έχει προκλήσεις...  

 

 

 

Ypoklopes-nsaΥποκλοπές της NSA χωρίς σύνδεση στο Ιντερνετ

Μυστική τεχνολογία φέρεται να έχει αναπτύξει η αμερικανική NSA, που επιτρέπει την παρακολούθηση υπολογιστών χωρίς αυτοί να έχουν συνδεθεί στο Διαδίκτυο.

 

 

 

Το FBI μπορεί να ανοίξει την κάμερα του υπολογιστή σου

 FBI έχει στην κατοχή του ειδικό λογισμικό το οποίο είναι σε θέση να ενεργοποιεί κρυφά την webcam φορητών υπολογιστών από απόσταση