Επάνω...

Τι είναι το ERP

ERP σημαίνει σχεδιασμός επιχειρηματικών πόρων, δηλαδή ένα σύστημα λογισμικού με στόχο να λειτουργήσει σαν κορμός για όλη την επιχείρηση.

Το ERP ενσωμwhat-is-ERP-1.pngατώνει βασικές επιχειρηματικές και διοικητικές διαδικασίες για τη παροχή μιας αφ’ υψηλού εικόνας στο τι γίνεται στην επιχείρησή σας. Το ERP καταγράφει τα οικονομικά της επιχείρησης, τα δεδομένα των ανθρώπινων πόρων και (αν είναι εφικτό) όλες τις κατασκευαστικές πληροφορίες, όπως η θέση στην αποθήκη και πότε πρέπει να μεταφερθεί ένα εξάρτημα από τις αποθήκες στο κατάστημα πωλήσεων.

Ο ηγέτης στο ERP με το μεγαλύτερο μερίδιο, και εφευρέτης της αγοράς σε ένα βαθμό, είναι η Γερμανική SAP AG με το λογισμικό R/3. Άλλοι μεγάλοι παίκτες είναι PeopleSoft Inc., Oracle Corp., Baan Co. NV and J.D. Edwards & Co.

Ουπς. Πάντα είχαμε λογισμικό για αυτές τις διαδικασίες. Ναι, αλλά κάθε κομμάτι του πάζλ ήταν από διαφορετικό κατασκευαστή λογισμικού, και αυτά τα κομμάτια δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Το λογιστικό σύστημα δεν αντάλλαζε δεδομένα με το κατασκευαστικό, για παράδειγμα. Τουλάχιστον όχι χωρίς σκάλισμα και πείραγμα και ξαναγράψιμο από τους ειδικούς το τμήματος πληροφορικής.

Η ιδέα πίσω από το ERP είναι ότι το λογισμικό χρειάζεται να επικοινωνεί σε όλες τις λειτουργίες. Με ένα ERP σύστημα, το οικονομικό τμήμα μπορεί να εκδώσει ένα ένταλμα πληρωμής (επιταγή), μόλις ο υπεύθυνος αποθήκης επιβεβαιώσει ότι η παραγγελία έχει παραληφθεί από την αποθήκη. Ανάλογα, το τμήμα τιμολόγησης μπορεί να εκδώσει τιμολόγιο μόλις ο υπάλληλος για τις αποστολές επιβεβαιώσει ότι η παραγγελία είναι στο φορτηγό στο δρόμο για τον πελάτη. Όλα αυτά γίνονται με την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση και γραφική εργασία.

Το ERP στοχεύει στην αναπαραγωγή των επιχειρηματικών διαδικασιών (πως καταγράφουμε μια πώληση, πως ελέγχουμε τις εντολές για μισθοδοσία των υπαλλήλων) στο λογισμικό, να κατευθύνει τους εργαζόμενους που είναι υπεύθυνοι για αυτές τις διαδικασίες βήμα προς βήμα και να αυτοματοποιήσει όσες διαδικασίες θέλουμε.

Ακούγεται υπέροχο. Κανένα πρόβλημα; Μόνο αν θεωρείτε την αποτυχία ενός πολύ δαπανηρού έργου πρόβλημα. Οι υποσχέσεις του ERP είναι μεγάλες αλλά το ίδιο και το κόστος σε χρόνο, προσπάθεια και χρήμα. Η εφαρμογή του συστήματος σε μια επιχείρηση συνήθως περιλαμβάνει την αλλαγή στις επιχειρηματικές διαδικασίες, που σημαίνει, τον τρόπο εργασίας των ανθρώπων. Οπότε οι εργαζόμενοι αντιστέκονται σε αυτές τις αλλαγές, που μπορεί να είναι μεγάλο αγκάθι για την επιχείρηση και συνήθως επιβάλει ότι τα στελέχη θα τελειοποιήσουν της ικανότητές τους για επιβολή των διοικητικών αλλαγών. Με προσεκτικό σχεδιασμό, παρόλα αυτά, το ERP μπορεί να λειτουργήσει και να βελτιώσει τις εργασίες της επιχείρησης.

 

Σημαντικα Νεα

Τι πρέπει να κάνει ένας manager ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για την επιχείρησή του

 

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η θέση της επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Η διοίκηση -  management μιας επιχείρησης έχει προκλήσεις...  

 

 

 

Ypoklopes-nsaΥποκλοπές της NSA χωρίς σύνδεση στο Ιντερνετ

Μυστική τεχνολογία φέρεται να έχει αναπτύξει η αμερικανική NSA, που επιτρέπει την παρακολούθηση υπολογιστών χωρίς αυτοί να έχουν συνδεθεί στο Διαδίκτυο.

 

 

 

Το FBI μπορεί να ανοίξει την κάμερα του υπολογιστή σου

 FBI έχει στην κατοχή του ειδικό λογισμικό το οποίο είναι σε θέση να ενεργοποιεί κρυφά την webcam φορητών υπολογιστών από απόσταση